Regisztráció / Bejelentkezés

Jogosultságok megadása

Az alkalmazás csak az egészségügyi adatokhoz kér hozzáférést. Ezt az első indításkor szükséges megadni. 

iOS (Apple)

Az ios rendszerrel működő eszközöknél a Health (Egészség) alkalmazással kommunikál az alkalmazás, amely része az alap programcsomagnak. 

Android

Az androidos eszközöknél a ‘Google Fit’ alkalmazás adja az aktivitásokat, mely nem minden esetben része az alap programcsomagnak. Amennyiben nem található a készüléken, telepíteni kell. Az alkalmazás az engedély kérésekor elnavigál a Play Store-ban a Google Fit adatlapjára amelyen keresztül ingyenesen telepíthető.

Az egészségügyi adatokhoz való hozzáférés nélkül nem lesznek aktivitásaink, amelyekkel részt vehetnénk a kihívásokban.

Ezt követően (vagy ha már nem először indítjuk az alkalmazást) egy sliderre érkezünk, ahol röviden áttekinthetjük az alkalmazás fontosabb üzeneteit és céljait. A “Csatlakozom” gomb megnyomásával mehetünk tovább a regisztrációs/bejelentkező felületre.

Regisztráció Google-fiókkal

Lehetőség van a google fiókkal történő csatlakozásra a felső piros gombbal. Ha nincs megadva google fiók itt bejelentkezve kapcsolható össze az alkalmazással. A google-től a nevet, e-mail címet és profilképet veszi át az alkalmazás. A további adatokat a bejelentkezés után adhatjuk meg.

Regisztráció Facebook-fiókkal

Lehetőség van a facebook fiókkal történő csatlakozásra a lentebbi kék gombbal. Ha nincs megadva facebook fiók itt bejelentkezve kapcsolható össze az alkalmazással. A facebook-tól a nevet, e-mail címet és profilképet veszi át az alkalmazás. A további adatokat a bejelentkezés után adhatjuk meg.

Regisztráció e-mail címmel

Lehetőség van csupán az e-mail címet megadva és egy jelszót választva regisztrálni / bejelentkezni. Ezt a gombok alatt található ‘Csatlakozás e-mail címmel’ feliratra kattintva választhatjuk. Itt ha van regisztrált fiókunk akkor a választott jelszót kell az e-mail cím után megadni, amennyiben még nincsen, úgy az e-mail cím után megadva a használni kívánt jelszót létrejön a fiókunk. Ez után a további adatok megadására szolgáló felület jelenik meg, ugyanúgy, mint mikor a google illetve facebook fiókkal csatlakozunk.

Amennyiben elfelejtjük jelszavunkat, az e-mail cím megadása után a lenti ‘Elfelejtettem a jelszavam, kérem a kódot!’ gombra kattintva kapunk egy kódot a fent megadott e-mail címre, melyet a következő képernyőn megadva az új jelszóval módosíthatjuk korábbi jelszavunkat.

Regisztráció Apple fiókkal

Az iOS eszközökön lehetőség van Apple fiókkal való bejelentkezésre. Ilyenkor egy rendszerablakban kiválaszthatjuk, hogy milyen e-mail címet osztunk meg az alkalmazással. Itt a nevet és az e-mail címet vesszük át. A további adatokat a sikeres bejelentkezés után adhatjuk meg.

Hiányzó adatok megadása

Regisztrációt követően meg kell adnunk kiegészítő adatokat. Ezek a következők: név, becenév, magasság, súly, nem, születési dátum. 

Amennyiben részt kívánunk venni a 2020. évi Fenntarthatósági Témahét programjában ezen a felületen kell kiválasztani az intézményt, amely számára az aktivitásokat és kihívásokat teljesíteni akarjuk.

Kezdjük el gépelni az intézmény hivatalos nevét és a harmadik betű megadása után válasszuk ki a listából.

A megadott adatok a későbbiekben szerkeszthetőek a profil menüben. 

Kihívások

Kártyák

A bejelentkezés/regisztráció után belépve láthatjuk az aktív kihívások listáját. Itt a felső sávban középen láthatjuk az eszközünkön talált aktivitások darabszámát. Bal felül a menü található, míg a jobb felső sarokban található hivatkozással frissíthetjük az adatokat. A kihívások kártyáin felül látható zöld sávban, hogy eddig hány aktivitást rendeltünk hozzá. Ez alatt kihíváshoz tartozó kreatív található. A kihívásoknak 3 típusa van. 

  1. Megadott kalóriaszám elégetése a cél
  2. Megadott távolság megtétele a cél
  3. Megadott lépésszám megtétele a cél

Ezeket a kártya közepén található plusz ikon mellett jelöljük. A plusz ikontól jobbra látható, hogy eddig hány százalékban teljesítettük az adott kihívást. A plusz ikonnal ellátott gombbal adható hozzá aktivitás az egyes kihívásokhoz (erről a következő pontban részletesebben). Ezek alatt található a kihívás megnevezése, ez alatt pedig bal oldalt az összes teljesített kcal, km vagy lépés, míg a jobb oldalon a résztvevők száma (résztvevőnek számít, aki legalább 1 aktivitást már beküldött a kihívásra). Ezek alatt pedig látható, hogy mennyi idő van még hátra a kihívás teljesítéséig..

Aktivitások

A plusz ikonra kattintva megjelennek a kihíváshoz hozzárendelhető aktivitások. A hozzáadás gombra kattintva rendelhetjük hozzá a kihíváshoz az aktivitást. 

Kihívás adatlap

A kihívás címére kattintva a kártyán eljuthatunk az adatlapjára. Itt látható a kihívás cél értéke (felül bal oldalt), valamint hogy hány nap van hátra (felül jobb oldalt). Ezek alatt látható a plusz ikon, mellyel aktivitás rendelhető hozzá, továbbá bal oldalon az eddig hozzáadott aktivitás darabszáma, jobb oldalon pedig az aktivitásokkal hozzárendelt kcal, km vagy lépésszám. Ez alatt a megjelölt nehézségi szint, majd a cím látható. Lentebb a leírás látható, majd a kártyákon is megjelenített információk lelhetőek fel (résztvevők száma, összes beküldött érték, mettől meddig tart).

Statisztika

A kártyás nézetnél alul látható fülek közül a ‘Statisztika’ feliratúra kattintva láthatjuk eddig elért eredményeinket. Itt láthatjuk a kihívások számát amelyekben részt vettünk, valamint a megszerzett jelvények számát. Ezek alatt az összes kihívásra küldött kcal, km és lépésszám értékét láthatjuk. Lejjebb tekerve láthatjuk a folyamatban lévő kihívásainkat. Ezek azok, amelyekre még lehet küldeni és részt veszünk rajta. Ezek alatt pedig látható az összes jelvény, melyet megszereztünk.

Napló

Az alul látható fülek közül a ‘Napló’ menüre kattintva tekinthetőek meg az összes esemény az első bejelentkezéstől visszamenőleg.

Menü

A bal felső sarokban található három vonalas ikonra kattintva megjelenik a menü. Itt a ‘Profil’-ra kattintva szerkeszthetőek a profil adatok. Itt lehet kijelentkezni is a ‘Kijelentkezés’-re kattintva.