NOWA élményséta

Lépj ki a természetbe!

Az egyéni kihívásban való részvétellel a nordic walking sportág pozitív fizikai és mentális hatásának megtapasztalására ösztönözzük a résztvevőket. Cél az élményszerzés a kilométerek gyűjtése közben, a testi lelki megújulás a természetben, felfedezve környezetünk csodáit nordicozás közben.

A kihívás célja:

Nordic walking bot használatával történő egyéni sportolásra való ösztönzés. Felhívni a figyelmet szabadban végezhető aktív testmozgás- különösen a nordic walking sportág- fizikai és mentális egészségmegőrző hatására

Helye, ideje:

2021.április 30-tól – május 16-ig bárhol Magyarország teljes területén.

Táv

Minimum 20 km megtétele a kijelölt időtartam alatt.

Részvételi feltétel

Az applikációt letöltő Magyarország területén élő egyének vehetnek részt a kihívásban.

A kihívásban teljesített távolságok kapcsán kizárólag az applikációban rögzített teljesítés kerül értékelésre.

A program leírása

A résztvevők letöltik a MASPORT – Magadért Sportolj! ingyenes applikációt, kiválasztják a „NOWA ÉLMÉNYSÉTA „kihívást. Az applikáció a meghirdetett kihívás időtartama alatt folyamatosan összesíti a megtett távokat a Google Fit, illetve az Apple Health adatai alapján.

A „NOWA ÉLMÉNYSÉTA” nem rendezvény, így egyénileg a jelenleg fennálló korlátozások alatt is teljesíthető!

Regisztráció

A kihívásban való részvétel feltétele a MASPORT – Magadért Sportolj! ingyenes applikáció letöltése. Az applikáció a Play Áruházból/Apple Store-ból tölthető le. Az alkalmazás letöltését követően saját profil létrehozásával lehet a „NOWA ÉLMÉNYSÉTA” elnevezésű kihíváshoz csatlakozni.

A kihívásban való részvétel ingyenes!

A kilométerek gyűjtése 2021.április 30-án 0 órától 2021. május 16-a éjfélig lehetséges.

Díjazás

A kihívás lezárását követően minden aktív résztvevő az applikáció letöltésekor létrehozott profilban szereplő email címre perszonalizált oklevelet kap.

Az 5 leghosszabb távot teljesítő egyének személyenként 20.000, – Ft értékű sportszerutalvány díjazásban részesülnek.

Egyebek

A kilométereket nordic walking bot használatával teljesített gyaloglással lehet gyűjteni. Futással gyűjtött távolság az értékelésnél levonásra kerül.

Ajánlott viselet: kényelmes, puha talpú cipő/sportcipő, laza, egyetlen testrészt sem szorító ruházat.

A kihívás egyénileg saját felelőségre teljesíthető. Minden résztvevő elfogadja és tudomásul veszi, hogy a szervezők a teljesítés során bekövetkezett balesetért, a résztvevő személyek egészségkárosodásáért, bármilyen sérülésért nem felelnek.

A program támogatói: az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szerencsejáték Zrt. és az Európai Sporthét.

Fontos tudnivalók az alkalmazás használatához

1

Első bejelentkezéskor add meg az iskola, vagy felnőtt kategória esetén a településed nevét. Kezdd el beírni és a rendszer listázza a választható lehetőségeket!

2

Az alkalmazás ikonja melett jelenik meg a letárolt lépések és a rögzített méterek száma (pl. 474 db). A plusz gomb megnyomásával tudod hozzáadni a választott kihíváshoz.

3

Az észlelt aktivitásokat a „Hozzáadás” egyenként vagy az „Összes hozzáadása” gomb megnyomásával tudod hozzárendelni a kihíváshoz. Érdemes hetente hozzáadni az aktivitásaidat.

4

Amennyiben nagy számú aktivitást adsz egyszerre a kihíváshoz kis időbe eltelhet, amíg rögzíti a rendszer. Ne zárd be az ablakot amíg a „Sikeres hozzárendelés!” felirat meg nem jelenik.

További kérdésed van az alkalmazás működésével kapcsolatban? Itt találod a részletes használati útmutatót.